CUVÂNT ÎNAINTE: LIBERTATEA – DARUL DIVINITĂȚII PENTRU OM (Journal for Freedom of Conscience (Jurnalul Libertății de Conștiință), 2024)
Una dintre aspirațiile umane care se maturizează cu vârsta este libertatea. Auzim des sintagma: Abia aștept să cresc ca să pot fi liber și să fac ce vreau. Adesea ni se par că restricțiile sunt totdeauna opuse dezvoltării și gândirii libere și privim cu circumspecție, chiar și pe cei cu autoritate din viața noastră, fie că este vorba de părinți, de profesori sau de șefi. Îi privim cu o anumită reținere având în minte sintagma refuzului de a fi liberi, de a face ceea ce dorim. Ținând cont și de aceste aspecte, e naturală întrebarea: Suntem cu adevărat liberi ? și libertatea propagată astăzi este ceea ce trăim. Atunci când mergi la biserică te întâlnești cu un set de restricții și te poți întreba dacă religia este gândirea liberă spre Dumnezeu, sau setul acela de restricții umane te îndeamnă spre o altă autoritate ?